Traktatie maken


Trakteren op school

Als het de beurt is aan jouw kind om de klas eens lekker te trakteren, maak je dan geen zorgen hierover. Op onze website zul je leuke traktaties vinden voor op school, waar alle kinderen zonder twijfel dol op zullen zijn! Natuurlijk vind je ook leuke ideetjes voor snacks om mee naar school te nemen en uitdeeltraktaties voor op verjaardagen.

Het is voor kinderen een hele gebeurtenis om hun verjaardag te vieren. Er komt dan ook voor een kind veel bij kijken op zo’n dag waarop hij of zij volledig in de belangstelling staat; de kaarsjes op de verjaardagstaart moeten worden uitgeblazen, de verjaardagscadeautjes moeten in ontvangst genomen worden en er wordt voor het kind gezongen in de klas op school.

De school vindt het leuk wanneer de jarige job traktaties uitdeelt in de klas – en het is helemaal niet moeilijk om zelf leuke traktaties te maken voor je kind om uit te laten delen. Wil je wat inspiratie opdoen? Wij van Altijd Lekker Feesten hebben veel ideeën en tips om gemakkelijk een creatieve draai te geven aan een verjaardag, om deze dag nog specialer te maken. Bij sommige ideeën vind je stap-voor-stap uitleg om het zelf te maken en wordt erbij vermeld waar wij het hebben gekocht. Sommige van onze ideetjes kun je gewoon bij ons in de winkel kopen.

Op de website van Altijd Lekker Feesten doe je leuke ideetjes op voor de traktaties van jouw kind. Met gemakkelijke instructies om te volgen.

Wat gaan we trakteren?

Het is belangrijk om vooraf bij de school even te informeren welke soorten traktaties zijn toegestaan, alvorens je een keuze maakt. Sommige scholen geven namelijk de voorkeur aan gezonde traktaties, of kleine traktaties, omdat deze gemakkelijk op te eten zijn en zo min mogelijk troep veroorzaken. Een traktatie die eenvoudig mee naar huis te nemen is, is ook ideaal.

Als voorbereiding op het maken van de verjaardagstraktatie voor op school moet je aan de volgende punten denken:

Eventuele allergieën

Een van de meest voorkomende allergieën is een notenallergie. Informeer altijd naar het allergiebeleid van de school.

Wanneer je een cake mix of koekjes koopt in de winkel, controleer dan altijd de ingrediëntenlijst. Informeer bij de juf of meester van de klas welke allergieën de kinderen hebben en voorkom vervolgens dat je deze ingrediënten opneemt in de traktatie.

Juiste tijdstip

Ga na op welke dag en op welk tijdstip er getrakteerd mag worden. Vergeet ook niet te vragen of de ouder/verzorger van het kind erbij mag zijn wanneer er wordt uitgedeeld.

Wees goed voorbereid

De kans is groot dat er geen lucifers of verjaardagskaarsjes aanwezig zijn in de klas op school. Hetzelfde geldt voor bordjes, servetten en vorken (indien nodig). Zorg er dus voor dat deze items worden meegeleverd.

4

Maak het bijzonder

Er zijn verschillende manieren om een verjaardagstraktatie speciaal te maken. Kies bijvoorbeeld voor ieder kind een andere kleur. Ga na hoeveel jongens en meisjes er in de klas zitten. Om er iets bijzonders van te maken hebben we wat voorbeelden gemaakt.

5

Traktatie voor de juf of meester

Na het uitdelen van de traktaties in de klas is het veelal gebruikelijk om de klassen langs te lopen en de juffen en meesters van andere klassen een traktatie te geven. Deze juf of meester zal jouw kind dan feliciteren en een kaart of sticker geven.

Maak iets origineels

Wees creatief in het ontwerpen van de traktatie en zorg ervoor dat jouw kind zich goed en trots voelt. Een eenvoudige traktatie kun je gemakkelijk opleuken door aan de details te denken – maak er bijvoorbeeld een leuke verpakking van.

 

Conclusie

Met een heerlijke, bijzondere traktatie maak je van elke gelegenheid een bijzondere gebeurtenis – zo ook van de verjaardag van jouw kind. Het wordt een dag die jouw kind zich nog lang zal heugen!

Let er wel op dat de viering in de klas niet te lang duurt, want de juf of meester gaat graag zo snel mogelijk over op de orde van de dag.